Bieren vanuit het gansen land

Al de volgende bieren zitten in ons assortiment.
Aangezien dit toch wel een aanzienlijke lijst is raden we jullie aan om slechts enkele van deze bieren per avond te degusteren.
Vergeet niet, bier met liefde gebrouwen.... drink je met je verstand en je maten!



Blauwe Chimay (9%alc.vol)

Het Blauwe broertje van de familie valt vooral op door zijn krachtige karakter.
De aangename geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een licht rozenachtige bloementoets.
Het aroma in de mond accentueert de heerlijke geur, terwijl ook een warme, licht gekarameliseerde smaak vrijkomt.
Dit Trappistenbier van hoge gisting is niet gepasteuriseerd en gist na op de fles.


Duvel (8,5%alc.vol)

Duvel heeft een licht, fruitig-droog aroma dat volgens kenners als Michael Jackson doet denken aan Poire William in zijn bouquet en palet. Dit aroma komt onder meer voort uit het gebruik van de fijnste hoppen. Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaak maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter. Het evenwicht tussen een fijn aroma en een subtiele bitterkracht geven dit bier een unieke plaats in de rijke Belgische biertraditie.

Duvel laat zich dan ook niet in een hokje vangen en is de perfecte begeleider voor aperitief, digestief en elke andere gelegenheid.


Hoegaarden(5%alc.vol)

Bij witbier wordt tijdens het brouwen naast gerstemout ook tarwe gebruikt. Met name aan deze tarwe ontleent Hoegaarden Wit zijn "bleke" uiterlijk. Hoegaarden Wit wordt niet gefilterd waardoor het bier een natuurlijke troebeling krijgt en nog levende gist bevat. Hoegaarden Wit wordt nog gearomatiseerd met koriander en sinaasappelschillen die het bier een aangenaam fruitig en dorstlessend karakter geven. Met een alcoholgehalte van 5% is Hoegaarden Wit een echte doordrinker.



Kriek Lindemans(4,5%alc.vol)

Oorspronkelijk werd deze zoetzure drank bekomen door het toevoegen van verse krieken aan halfjonge lambiek. Het toevoegen van fruit zorgde voor een nieuwe fermentatie in de eiken vaten. Na 8 tot 12 maanden bleven van de krieken enkel de pitten en pellen over en was de Kriekenlambiek klaar om gefilterd en gebotteld te worden. Deze methode geeft een eerder zuur en minder fruitig bier.

Door de beperkte beschikbaarheid van de echte "Schaarbeekse Krieken" evenals om een meer fruitig en minder zuur bier te brouwen, ontwikkelde brouwerij Lindemans een unieke natuurlijke methode. Hierbij maakt ze gebruik van vers geperst kriekensap, niet geconcentreerd en ongezoet, dat gemengd wordt met zorgvuldig geselecteerde lambiek met een gewogen gemiddelde leeftijd van ten minste één jaar en waarvan de oudste gedurende ten minste drie jaar in houten vaten heeft gerijpt. Het sap wordt enige tijd in vaten gemacereerd met de lambiek voordat het mengsel afgevuld wordt op fles.



La Chouffe(8%alc.vol)

La Chouffe is een Belgisch blond bier dat voor het eerst in 1982 door de schoonbroers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts werd gebrouwen. Het begon als een hobby, die geleidelijk uitgroeide tot de brouwerij/stokerij en taverne Brasserie d'Achouffe. Sedert 2006 is deze volledig in handen van de brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk. La Chouffe was behalve op vat lange tijd alleen in grote flessen van 75 centiliter en 1,5 liter verkrijgbaar, maar sinds mei 2009 wordt het bier ook in flesjes van 33 centiliter gebotteld. De brouwer beveelt aan La Chouffe bij een temperatuur van 4 tot 10°C te drinken.



Leffe Bruin(6,5%alc.vol)

De abdij van Leffe werd in 1152 gesticht door de Norbertijnen van Floreffe. In 1240 verwierven de monniken de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, en brachten haar over naar de abdij zelf. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij, de brouwerij werd verpacht waarbij de abt nog wel de hoofdverantwoordelijke bleef totdat de abdij op last van de Franse Republiek opgeheven werd in 1796. Delen van de abdij werden verkocht en de brouwerij kwam in handen van Joseph Georges en Alexandre Fissiaux. Vanaf 1813 veranderde de abdij veelvuldig van eigenaar. Het brouwen ging nog door tot 1809. In 1952 kwamen de toenmalig abt van de noodleidende abdij, Nys Albert, en brouwerij Lootvoet uit Overijse tot een overeenstemming om het Leffe bier weer te gaan brouwen in de brouwerij van Lootvoet. In 1977 kwam Lootvoet tot een samenwerking met Brouwerij Artois en werd de productie overgeheveld naar Brouwerij Grade in Mont-Saint-Guibert. Pas in 1990 wordt Lootvoet volledig ingelijfd bij het toenmalige Interbrew (later InBev en Anheuser-Busch InBev).



Palm(5,4%alc.vol)

De Speciale Belge is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vol drinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale PALMmouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALMgisten haar fruitig gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent brengen een subtiele harmonie. Zo groeide PALM uit tot de "trots van Brabant".






Primus Pils
(5,2%alc.vol)

Primus is een 100 % natuurlijk product. Het is een pilsbier van lage gisting, bevat 5,2 % volume alcohol en 11,85° Plato. Primus bestaat uit water, gerst (die omgezet wordt in mout), maïs en hop. Het is de hop die de bitterheid aan dit bier geeft.Tenslotte mogen we de speciale gist niet vergeten, die mede het aroma van Primus bepaalt. Deze gist zet de suikers (aanwezig in de mout) om in alcohol en koolzuur (CO2).



Steenbrugge Dubbel Bruin

Het abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin (abdij gesticht in 1084 door St.Arnoldus, patron der brouwers). Bruin bier met een rondborstige, volle smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (Grutt). Bier van hoge gisting.







Vedett(5,2%alc.vol)

Vedett, een blond premium bier met 5,2% alcoholgehalte, is vandaag hét cultbier van Duvel Moortgat: Na zijn geboorte in 1945 verwierf het snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier. Maar denkt u nu geen moment dat deze oudgediende al met zijn pensioen bezig is, wel integendeel.

Bovendien friste de brouwerij de looks van Vedett nog even op: Het 33-cl buikflesje kreeg een frisgroen kleurtje en een nieuw imago aangemeten. Een strategie die aanslaat, vooral bij het jonge, trendy volkje, zo blijkt: Intussen vindt u Vedett al bij de Belgische drankhandelaars en steeds meer horecazaken in de grote Vlaamse steden en Brussel.



Westmalle Dobbel(7%alc.vol)

Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. De Dubbel bevat 7% alcohol.